HomeCity GuideΠαρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Σταύρου Τζανή

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Σταύρου Τζανή

«Στ’ αρμιά θα αλαργοξοριστώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στ’ αρμιά θα αλαργοξοριστώ» τιτλοφορείται η νέα ποιητική συλλογή του Σταύρου Τζανή, η οποία παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στη μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17).

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την «Ερωντική Μέθη», ο Ηρακλειώτης Κοινωνιολόγος επιχειρεί το δεύτερό του βήμα στο χώρο του βιβλίου. Κι αυτό θα γίνει με κάθε επισημότητα ανήμερα των γενεθλίων του, σε μια ξεχωριστή βραδιά για τον ίδιο και τους οικείους του, την οποία θα πλαισιώσουν μουσικά οι Ψαραντώνης, Ψαρογιώργης, Χάρης Φασουλάς και Γιώργος Γλυκοκόκαλος.

Για την νέα ποιητική συλλογή του Σταύρου Τζανή θα μιλήσουν ο Γιώργης Καράτζης και η Βούλα Νεονάκη.

stauros-tzanis-st-armia-tha-alargoxoristo

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Τζανή

Γεννήθηκε το 1989 στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από τα γυμνασιακά του χρόνια ξεκίνησε την έντονη ενασχόλησή του με την κρητική παράδοση, ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης και συγγραφικής έκφρασης. Καταλυτικό έναυσμα για την αναζήτηση αυτή, έδωσε το στενό οικογενειακό του περιβάλλον με ρίζες από ιστορικά χωριά, όπως ο Καμαριώτης, τα Ανώγεια και ο Άγιος Θωμάς. Το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Μυτιλήνης “Ερωτόκριτος”. Κουβαλώντας τον “φόρτο” των παιδικών του βιωμάτων στον Καμαριώτη, έζησε αρκετά χρόνια εκτός Κρήτης ως φοιτητής και συλλέκτης εμπειριών. Τον Δεκέμβρη του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, η «Ερωντική Μέθη»· μία απόπειρα έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από το δικό του προσωπικό πρίσμα. Το Σεπτέμβριο του 2017 συγγράφει το δεύτερο βιβλίο του, πάλι με μαντινάδες και ποιήματα, από τις μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» με τίτλο «Στ’ αρμιά θ’ αλαργοξοριστώ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση