HomeΚΡΗΤΗΑντιδράσεις για την απόλυση συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο

Αντιδράσεις για την απόλυση συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο

Τί αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόλυση συνδικαλίστριας από επιχείρηση του Ηρακλείου καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει την απόλυση εργαζομένης συνδικαλίστριας σε επιχείρηση του Ηρακλείου, η οποία μέσα από την συνδικαλιστική της δράση θέλησε να αναδείξει τις εργασιακές συνθήκες, που επικρατούν στην επιχείρηση. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, οι εργαζόμενοι,  δουλεύουν σε καθεστώς τρομοκρατίας, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς να λαμβάνουν την κανονική τους άδεια, αλλά και με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες.

Η Διοίκηση της επιχείρησης δεν δίστασε να στείλει έναν εργαζόμενο στην ανεργία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα.

Σε μία περίοδο,  όπου επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας και η ανεργία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάποιοι θέλουν να κλείσουν τα στόματα των εργαζομένων,  που διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα απολύοντας εργαζόμενους και μάλιστα συνδικαλιστές.

Σε μία περίοδο, που η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, επιχειρηματίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και  προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων, αναγκάζοντας τους εργαζομένους τους να δουλεύουν,  δίχως να αμείβονται. Δίχως να τηρούν τα ωράρια τους. Δίχως να μπορούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.  

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει την απόλυση και καλεί την διοίκηση της επιχείρησης να ακυρώσει την εν λόγω απόφαση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση