HomeHL-WorldΔύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας

Κάτοικοι καταγγέλλουν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή - Αρνείται κάθε εμπλοκή το Τελ Αβίβ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νέος κύκλος αίματος που ξεκίνησε μετά την εξαγγελία Τραμπ για την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ διευρύνεται καθώς δύο Παλαιστίνιοι μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Γάζα σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη. Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε δηλώσεις κατοίκων σύμφωνα με τους οποίους σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, δύο πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, «έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο μια μοτοσικλέτα». Κάτοικοι δήλωσαν πως οι δύο άνδρες ήταν μέλη της οργάνωσης μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ.

Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε αμέσως λέγοντας πως «δεν πραγματοποίησε επίθεση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας», «παρά τις περί του αντιθέτου παλαιστινιακές πληροφορίες» σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η λωρίδα της Γάζας έγινε και πάλι πεδίο εντάσεων μετά τον θάνατο 12 Παλαιστινίων κατά την καταστροφή από το Ισραήλ μιας σήραγγας που οδηγούσε στο έδαφός του στις 30 Οκτωβρίου και πιο πρόσφατα, της αναγνώρισης από τον Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Πριν από τους σημερινούς θανάτους, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στις 6 Δεκεμβρίου είτε σε αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών είτε από ισραηλινές σφαίρες κατά τις διαδηλώσεις κοντά στον τσιμεντένιο φράχτη που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τον θύλακα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση