HomeHL-GreeceΝτομπρόβσκις: «Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για την επόμενη μέρα»

Ντομπρόβσκις: «Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για την επόμενη μέρα»

Δηλώσεις στο περιθώριο της Συνόδου «One Planet»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το πέρας της αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για το καθεστώς που θα ισχύσει μετά το τέλος του προγράμματος.

Αυτό δήλωσε μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις στο περιθώριο της Συνόδου One Planet για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι «τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο» για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και ανέφερε: «Βλέπουμε ότι η Ελλάδα πετυχαίνει και μάλιστα υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και φαίνεται ότι θα επιτύχει τον στόχο για δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2017. Παρατηρούμε ισχυρή προσήλωση και μια πολύ εποικοδομητική στάση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό θα έλεγα ότι είναι πιθανό να ολοκληρώσουμε γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτή η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Ντομπρόβσκις περιορίστηκε να απαντήσει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανοίξουν το θέμα αυτό μετά το πέρας της αξιολόγησης. Όσον αφορά το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώσει ότι «πριν τη λήξη του προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε βραχυπρόθεσμο και μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Στις εργασίες της Συνόδου One Planet συμμετέχει και ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση