HomeHL-WorldΒιασμός και άγρια δολοφονία φοιτήτριας στην Ινδία

Βιασμός και άγρια δολοφονία φοιτήτριας στην Ινδία

Την εσχάτη των ποινών ζητούν οι εισαγγελείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχος κρίθηκε σήμερα στην Ινδία ο Μουχάμεντ Αμιρούλ Ισλάμ που βίασε και δολοφόνησε με μαχαίρι μια φοιτήτρια της Νομικής μέσα στο σπίτι της στο κρατίδιο Κεράλα στην Ινδία, ένα έγκλημα που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης.

Η φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στην πόλη Περουμπαβούρ στις 28 Απριλίου 2016 και έφερε σχεδόν 30 τραύματα από μαχαίρι και δαγκωνιές στο έντονα παραμορφωμένο σώμα της.

«Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό, φόνο και καταπάτηση ιδιοκτησίας» δήλωσε ο δικηγόρος του Ισλάμ Μπ.Α. Αλούρ, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). Ο ίδιος είπε ότι η ποινή θα ανακοινωθεί αύριο και ότι οι εισαγγελείς ζητούν την εσχάτη των ποινών.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι το έγκλημα του Ισλάμ ήταν «το σπανιότερο από τα σπάνια», μία έκφραση που χρησιμοποιείται στα δικαστήρια της Ινδίας για εγκλήματα τα οποία τιμωρούνται με την θανατική ποινή.

Η γυναίκα ήταν μέλος της κατώτερης κάστας της Ινδίας, των Νταλίτ, και σπούδαζε Νομική με στόχο να γίνει δικηγόρος. Ζούσε με την μητέρα της, η οποία την στιγμή του εγκλήματος απουσίαζε.

Η Αστυνομία χρειάστηκε περίπου δύο μήνες για να ταυτοποιήσει ύποπτο, γεγονός που προκάλεσε ευρεία κριτική από ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατηγόρησαν τις αρχές για συγκάλυψη σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν το έγκλημα απρόκλητο αλλά κάποια δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η επίθεση είχε κίνητρο την εκδίκηση με αφορμή κάποια διαφωνία.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο και σχεδόν 39.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν το 2016, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση