HomeHL-9Έρευνα αγοράς από τους καταναλωτές και για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Έρευνα αγοράς από τους καταναλωτές και για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έρευνα αγοράς επιδίδονται το διάστημα αυτό πολλοί από τους καταναλωτές, προκειμένου να επιλέξουν από πού θα προμηθευτούν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά με βάση την ποιότητα, αλλά και την πιο συμφέρουσα για την τσέπη τους τιμή.

Τα γλυκά των ημερών αυτών καταλαμβάνουν την σημαντικότερη θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μια και την περίοδο αυτή έχουν την τιμητική τους σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Είτε σπιτικά είτε του εμπορίου, αποτελούν σήμα κατατεθέν των εορτών των Χριστουγέννων, δίνοντας μια γλυκιά γεύση σε μικρούς και μεγάλους.

melomakarona

Ο λόγος βέβαια για τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, αλλά και τα άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, που κυριαρχούν στο τραπέζι των εορτών.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Ηρακλείου Μανόλης Βολανάκης, οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ο κόσμος προς το παρόν δοκιμάζει, βλέπει και συγκρίνει τιμές μέχρι να αποφασίσει από πού θα προμηθευτεί τα γλυκά των ημερών αυτών. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αγορά τους, γιατί τώρα όλοι ακόμη ψάχνουν. Οι τιμές αναμένεται και φέτος να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Οι αρτοποιοί παλεύουμε να τις διατηρήσουμε χαμηλά για να μπορέσουν οι καταναλωτές να τα αγοράσουν” προσθέτει ο ίδιος.

kourampiedes

Συγκεκριμένα τα μελομακάρονα πωλούνται από 9 έως 12 ευρώ το κιλό, ενώ στις ίδιες τιμές πωλούνται και οι κουραμπιέδες. Η τιμή στο χριστουγεννιάτικο τσουρέκι κυμαίνεται από 7 έως 10 ευρώ, ενώ παραδοσιακό γλυκό στο νησί μας αποτελούν οι δίπλες ή ξεροτήγανα, η τιμή των οποίων κυμαίνεται φέτος περίπου στα 12 ευρώ το κιλό.

Αγορές…με το “κομμάτι”

Σύμφωνα με τον κ. Βολανάκη, οι περισσότεροι από τους καταναλωτές είναι συγκρατημένοι, προμηθεύονται μικρές ποσότητες και όχι όπως παλαιότερα, που δεν υπολόγιζαν τα χρήματα που θα έδιναν.

Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές αγοράζουν μετρημένα κομμάτια και στα γλυκά και όχι όπως παλιά που έπαιρναν μεγάλες ποσότητες. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, δυσκολεύεται και δε μπορεί να ξοδέψει πολλά χρήματα για να προμηθευτεί τα γλυκά των ημερών αυτών” αναφέρει ο Πρόεδρος των Αρτοποιών.

diples

Η κίνηση στα αρτοποιεία της πόλης αναμένεται να κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, τις τρεις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση