HomeHL-SportsΑΕΚ Κέρκυρα 3-1

ΑΕΚ Κέρκυρα 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mία από τις πιο εύκολες φετινές νίκες της πέτυχε τη Δευτέρα η ΑΕΚ, που επικράτησε 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Το σκορ για την Ένωση, που με αυτό το τρίποντο επέστρεψε στην κορυφή, άνοιξε με αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου στο 12΄, ακολούθησε ένα φανταστικό γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο 38, ενώ ο Αραούχο στο 56΄ πέτυχε το 3-0. Για τους Φαίακες το 3-1 έγινε με το εύστοχο πέναλτι του Νούνιες στο 88΄.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις που έπονται ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, κρύβουν παγίδες. Ειδικά δε όταν έχει προηγηθεί μια διεθνής επιτυχία, αρκετές φορές το μυαλό αργεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να αγχωθεί, κυρίως επειδή απέναντί της βρήκε τη χειρότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει φέτος. Την Κέρκυρα, η οποία –δίχως υπερβολή- δεν άλλαξε τρίτη πάσα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όταν δηλαδή η αναμέτρηση κρίθηκε, με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα 2-0.

Με πολλές απουσίες (Τσόσιτς, Βράνιες, Λιβάγια), επιστροφή στο 4-3-2-1 και αριστερά τον Μπακάκη προκειμένου να ξεκουραστεί ο Λόπες, η Ενωση προηγήθηκε νωρίς (12΄) με αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου, που δεν κατάφερε να απομακρύνει στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ταμπουρωμένοι στην περιοχή τους οι παίκτες της Κέρκυρας, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες κι έτσι ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης Κονέ.

Ο 30χρονος χαφ στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ στη Super League έγραψε το 2-0 στο 38΄ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 14 μήνες (1/10/2016 Ουντινέζε-Λάτσιο 0-3) ενώ είχε σκοράρει για τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια.

Το αμέσως προηγούμενο γκολ ήταν στις 17/12/2015 με την Ουντινέζε στην ήττα 2-1 από τη Λάτσιο για το Coppa Italia. Αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα και δίκαια MVP, για την ΑΕΚ που χρειάζεται πλέον μια νίκη επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο για να στεφθεί πρωταθλήτρια χειμώνα για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Ο Σέρχιο Αραούχο με σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το τρίτο «κιτρινόμαυρο» γκολ στο 56΄ δίνοντας την ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ να δώσει «ανάσες» σε ακόμα περισσότερους βασικούς (Σιμόες, Χριστοδουλόπουλο) και να δώσει ένα «γεμάτο» 15λεπτο στο νεαρό Γιούση ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας. Στο 88΄ ο Νούνιες μείωσε σε 3-1 με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Κονέ.

Κίτρινες
: Λαμπρόπουλος – Γκόμες, Αρτυματάς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (71΄ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (62΄ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης, Αραούχο.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης)
: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου (58΄ Ντιογκό), Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (71΄ Αρτυματάς), Γκομές, Έπσταιν (46΄ Νούνιες), Μπάουμαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση