HomeHL-9Έσωσε την περιουσία του με 60 ευρώ το μήνα

Έσωσε την περιουσία του με 60 ευρώ το μήνα

Από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ικανοποιητική ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας για έναν αγρότη, ο οποίος κατάφερε να σώσει την περιουσία του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αγρότη, διαζευγμένο με δύο παιδιά, ο οποίος χρωστούσε συνολικά 166.500 ευρώ και κατάφερε να ρυθμίσει τα χρέη του, δίνοντας 60 ευρώ δόση το μήνα.

Ο ίδιος διαθέτει ως περιουσιακά στοιχεία μία πρώτη κατοικία, αγροτεμάχια με ελιές, ΙΧ αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι .

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , αφού έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος οι προϋποθέσεις ένταξης του στον ν.3869/2010, παράλληλα δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα του, του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή ,με το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

2)Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά τoυ αιτούντος.

3)Διατάσσει την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του αιτούντος, μέχρι την 06-10-2020 ,

4)Ορίζει μηνιαία δόση, 60 ευρώ, προς όλες τις πιστώτριες

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , είναι σημαντική , για τον αγρότη -οφειλέτη ,είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς ο δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει ο οφειλέτης ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τον, στην εν λόγω νομοθεσία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση