Στο γραφείο της ανακρίτριας Πειραιά οδηγούνται σήμερα οι έξι από τη Συρία, μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού πλοίου “ΑΝΔΡΕΑΣ” , που μετέφερε περίπου έξι τόνους κατεργασμένου χασίς (σοκολάτα) και εντοπίστηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος νότια της Κρήτης.

Τα έξι άτομα του πλοίου, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κύπρο με προορισμό τη Μάλτα, μεταφέροντας τόνους χασίς, αξίας 70.000.000 ευρώ, απολογούνται, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από δράστες που ενεργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί από την ελληνική ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το «ANDREAS» ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών στη θαλάσσια περιοχή, 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση