Στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασης μπαίνει από σήμερα η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, που συντάραξε ολόκληρη την Κρήτη τον Ιούνιο του 2012 με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με την πρόταση της εισαγγελέας έδρας και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η απόφαση της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Κάθε φορά η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται εν μέσω εντάσεων και αντιδράσεων εκ μέρους συγγενών και συγχωριανών όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, οι οποίοι κατακλύζουν την δικαστική αίθουσα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους δικούς τους ανθρώπους.

Ενώπιον της σύνθεσης του δικαστηρίου μέχρι τώρα έχουν καταθέσει αρκετοί μάρτυρες, συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, συγχωριανοί, αλλά και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται πάντα μέσα, έξω και πέριξ του δικαστικού μεγάρου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, οπότε κριθεί αναγκαίο για την αποφυγή επεισοδίων.

Σημειώνεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ο 54χρονος κρεοπώλης, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των δύο συγχωριανών του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση