Μετά από πολύμηνη διαδικασία έφτασε η στιγμή της… απόφασης στην πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό του 2012 στον Προφήτη Ηλία.

Αύριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, που εκδικάζει την υπόθεση, αναμένεται να ακουστεί η πρόταση του Εισαγγελέα και στη συνέχεια η απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, την περασμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου η ακροαματική διαδικασία έφτασε σε κρίσιμο σημείο, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, ο 57χρονος κρεοπώλης και ο αδελφός του απολογήθηκαν ενώπιον της έδρας για τις πράξεις τους, ο μεν πρώτος για τις δολοφονίες του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη και ο δεύτερος για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πατέρα του ενός θύματος Γιάννη Ξυδάκη.

Για μια ακόμη φορά η δίκη διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε κλίμα έντασης, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν πολλές φορές στη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως ο 57χρονος κρεοπώλης, ως βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των δύο συγχωριανών του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση