HomeΚΟΣΜΟΣΚύπρος: Φαβορί ο Νίκος Αναστασιάδης σε νέα δημοσκόπηση

Κύπρος: Φαβορί ο Νίκος Αναστασιάδης σε νέα δημοσκόπηση

Προεδρικές εκλογές Ιανουαρίου 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα μία δημοσκόπηση παρουσιάζει τον Νίκο Αναστασιάδη ως αδιαμφισβήτητο φαβορί των προεδρικών εκλογών του Ιανουαρίου 2018 στη Κύπρο. Μέχρι σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών και όλων των ΜΜΕ συμφωνούν στην υπεροχή του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά παρουσιάζουν διαφορές ως προς τον δεύτερο. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις θεωρούν πως την δεύτερη θέση θα την καταλάβει ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ η δημοσκόπηση της εταιρείας Noverna που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης» δίνει την δεύτερη θέση στον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 30,4%, ενώ ο Σταύρος Μαλάς, με προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, έχει τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο του β’ γύρου. Ο κ. Μαλάς κινείται σύμφωνα με τη Noverna στο 17,8%, έναντι 13,8% του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), Χρήστος Χρήσου κινείται στο 3,3% ενώ ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας στο 2,1%. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Χ. Μαυροβουνιώτη κινείται στο 1,1%. Το 15,9% δηλώνουν πως δεν αποφάσισαν, 8,1% ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, 5,8% λευκό, ενώ 1,5% δεν απάντησαν.

Με αναγωγή, στον πρώτο γύρο ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να κινηθεί γύρω στο 44%, ο Σταύρος Μαλάς γύρω στο 25% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος στο 20%.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια του β’ γύρου, η μέτρηση δείχνει νίκη Αναστασιάδη με οποιονδήποτε αντίπαλο, με τους κ. Παπαδόπουλο και Μαλά να έχουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις απέναντί του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με αντίπαλο τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο εξασφαλίζει 37,3%, έναντι 26,7% του Νικόλα Παπαδόπουλου, 10,6% επιλέγουν λευκό, 14% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 10,4% ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν και 1% αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Στο σενάριο αναμέτρησης Αναστασιάδη – Μαλά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 39,2%, έναντι 26,6% του κ. Μαλά, ποσοστό 9,9% επιλέγει λευκό, 14,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 8,6% ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ 1,2% αρνήθηκε να απαντήσει.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση