HomeΚΡΗΤΗΠροσομοίωση Ζώνων Λιμένος στο Λασίθι

Προσομοίωση Ζώνων Λιμένος στο Λασίθι

Δείτε σε ποιες περιοχές ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ικανοποίηση του, για την έναρξη της διαδικασίας προσομοίωσης Ζωνών Λιμένος στις περιοχές : Σισίου, Ελούντας, Πλάκας και Μιλάτου, μετά απο σχετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Σε δηλώσεις μεταξύ άλλων τόνισε : «Όπως είχε προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που υπάρχουν στις παραλιακές ζώνες, ξεκίνησε η διαδικασία προσομοίωσης ζωνών Λιμένος, ενώ ήδη στην περιοχή του Σισίου – που έχει τα περισσότερα προβλήματα -κατατέθηκε προς τακτοποίηση (εξομοίωση χώρου με χερσαία ζώνη λιμένα) μια πραγματικά  σημαντική εξέλιξη, που δίνει την δυνατότητα σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο (4504), εντός διετίας να υλοποιήσουμε μια σειρά πράγματα που από κοινού έχoυμε συναποφασίσει με τους καταστηματάρχες της περιοχής.

dsc_0112

Η εξέλξη αυτή -πρόσθεσε- αποδεικνύει την συνέπεια της Δημοτικής Αρχής και προφανώς των οργάνων της (Λιμενικό Ταμείο), που με την συνδρομή των προέδρων που θήτευσαν σ΄αυτό, «έτρεξαν» το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα έγινε αποτύπωση των παραπάνω περιοχών, ενώ έχουμε ήδη στη διάθεση μας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, προκειμένου η σχετική διαδικασία, να ολοκληρωθεί σύντομα. Κατά συνέπεια να προχωρήσουμε σε μια απόλυτα τακτική αλλά και ουσιαστική διαχείριση αυτών των χώρων, επεσήμανε.

dsc_0114

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου κ. Γιώργος Μπαρμπούνης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, μεταξύ άλλων δήλωσε : «Υλοποιώντας την πρόταση του δημάρχου Αγίου Νικολάου του κ. Ζερβού, προχωρήσαμε στις διαδικασίες της εξομοίωσης των περιοχών στο Σίσι και στην Ελούντα με χερσαίες ζώνες λιμένα. Η συγκεκριμένη απόφαση -πέραν του ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, θα προσφέρει σημαντικά έσοδα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που θα προκύψουν από την εκμεταύλευση των χώρων στις χερσαίες αυτές ζώνες».

Όπως εξάλλου δήλωσε ο κ. Μπαρμπούνης, το βασικό στοιχείο που θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι δίνεται στο εξής, η  δυνατότητα οι ζώνες αυτές, να λειτουργήσουν στη βάση της νομιμότητας, και να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση