HomeHL-WorldΗ απόφαση Τραμπ βοηθά τους τζιχαντιστές λέει ο πρίγκιπας των Εμιράτων

Η απόφαση Τραμπ βοηθά τους τζιχαντιστές λέει ο πρίγκιπας των Εμιράτων

«Παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει τους τζιχαντιστές μετά τις ήττες που υπέστησαν φέτος, προειδοποίησε ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχαγιάν επεσήμανε ότι η χώρα του ελπίζει η Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει την απόφασή της.

«Η απόφαση των ΗΠΑ ίσως αποτελέσει γραμμή ζωής για τις τρομοκρατικές και τις ένοπλες οργανώσεις που έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος στην περιοχή», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας σε μια αντιπροσωπεία του Washington Institute for Near East Policy.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ τόνισε ότι η μονομερής απόφαση του Τραμπ παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και κάλεσε την Ουάσινγκτον «να αναθεωρήσει την κίνηση αυτή και να συνεργαστεί με αποτελεσματικό και ουδέτερο τρόπο ώστε να καταρτιστούν πραγματικές αρχές για την ειρήνη, που θα εξυπηρετούν όλους και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Αναφερόμενος στην Υεμένη ο πρίγκιπας διάδοχος των Εμιράτων επεσήμανε ότι ο αραβικός συνασπισμός στον οποίο συμμετέχει η χώρα του παραμένει δεσμευμένος στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση.

Ωστόσο τόνισε ότι οποιαδήποτε λύση «δεν θα πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική πολιτοφυλακή που δρα έξω από την κρατική αρχή και αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του αδελφού κράτους της Σαουδικής Αραβίας και της περιοχής γενικότερα».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση