HomeHL-SportsΟΦΗ Παναχαϊκή 1-2

ΟΦΗ Παναχαϊκή 1-2

Μεγάλο διπλό για τους «κοκκινόμαυρους» στο «Γεντί Κουλέ» με 2-1 επί του ΟΦΗ * Δοκάρι στο 91' είχαν οι γηπεδούχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και το δείχνει… Ο λόγος για την Παναχαϊκή που πήρε σπουδαία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» με 2-1 κόντρα στον ΟΦΗ στη σαββατιάτικη  αναμέτρηση της 7ης «στροφής» της Β’ Εθνικής και τον προσπέρασε στη 2η θέση με 16 βαθμούς έναντι 14 των Κρητικών.

Οι Αχαιοί ήταν πιο ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες τους και πήραν πανάξια το τρίποντο, με το οποίο έδειξαν εκ νέου ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Φωτάκης, Φουρλάνος και Γκίνο κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, εξαιρετικοί και οι δύο στόπερ, ο Σωτηράκος και ο Μακρυδημήτρης, με τον δεύτερο να σκοράρει κιόλας.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ απογοήτευσε, έβγαλε σημαντικές αδυναμίες στον επιθετικό τομέα και γνώρισε φυσιολογικά, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, την πρώτη του φετινή ήττα.

Όσο αγωνίστηκε ο Όγκμποε ήταν ο καλύτερος και η αλλαγή του με τον Κουτσιανικούλη αποδείχθηκε άστοχη.

Τον πάγωσε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει…

Η Παναχαϊκή αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, αφού ο Φωτάκης αξιοποίησε στο 5′ το πέναλτι που κέρδισε ο Μωραΐτης στην ανατροπή του από τον Στρέζο και αυτό το γκολ έφερε μεγάλο εκνευρισμό στον ΟΦΗ.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου είχαν την υπεροχή, είχαν όμως και σημαντικότατο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, ιδίως από τον άξονα όπου ο Χαντί και ο Πουρτουλίδης δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην καλοστημένη άμυνα των Αχαιών.

Οι Ηρακλειώτες προσπάθησαν με στατικές φάσεις να απειλήσουν την εστία του Βρονταρά χωρίς καμία επιτυχία, με τους φιλοξενούμενους να παγώνουν διαρκώς το ρυθμό εκμεταλλευόμενοι και κάποιες διακοπές λόγω τραυματισμών.

Έτσι, σχετικά άνετα πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 0-1.

Τον έπιασε πάλι στον ύπνο…

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό επαναλήφθηκε και οι Πατρινοί βρήκαν άλλο ένα γρήγορο γκολ, με τον Μακρυδημήτρη αυτή τη φορά στο 50′, αλλά η αντίδραση των «ασπρόμαυρων» ήταν άμεση και στο 55′ ο Κουσκουνάς μείωσε σε 1-2.

Ο Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε από το 61′ τις αλλαγές του, Λεάλ και Κουτσιανικούλης κλήθηκαν να δώσουν επιθετικές λύσεις και να βοηθήσουν τον Χαντί, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα.

Οι «κοκκινόμαυροι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους, ο ΟΦΗ δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι του και το διπλό έμοιαζε δεδομένο.

Πάντως, στο 90’+1 οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι με την κεφαλιά του Χαντί που κατέληξε, με τη συνδρομή του Βρονταρά, στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά με βάση την εικόνα τους δεν άξιζαν την ισοφάριση, με το 1-2 να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαραβίνος του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Κρετσίμο του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και τον Δουλγεράκη του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

Κίτρινες4′ Nάστος, 24′ Ζιαμπάρης – 14′ Πολίμος, 33′ Στεργίδης, 56′ Μωραΐτης, 64′ Αποστολόπουλος, 70′ Φωτάκης, 77′ Μπουτζίκος.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας (36′ λ. τρ. Κομεσίδης), Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Ορτέγκα, Πουρτουλίδης (46′ Λεάλ), Χαντί, Όγκμποε (61′ Κουτσιανικούλης), Κουσκουνάς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Μουστακόπουλος (61′ Μπουτζίκος), Στεργίδης (80′ Πολυχρόνης), Φωτάκης, Φουρλάνος, Αποστολόπουλος (68′ Ελευθεριάδης), Μωραΐτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση