HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά: Θα εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας

Γεννηματά: Θα εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σε ομιλία της επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στόχος μας, δέσμευσή μας είναι να δημιουργήσουμε την μεγάλη Κεντροαριστερά, τον νέο Πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή του τόπου, και να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας», υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της παράταξης Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων η κ. Γεννηματά τόνισε πως πριν ένα περίπου μήνα «212.000 πολίτες μας έδωσαν καθαρή εντολή για την δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, μένουμε σταθεροί στην επιλογή μας για τον αυτόνομο ρόλο, τον διακριτό λόγο, τα ανοιχτά μέτωπα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Επαγγελλόμαστε – όπως είπε – την μεγάλη Αλλαγή στον τόπο, που θα εκφραστεί:

Με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «κλείσιμο του δρόμου» για την συντηρητική παλινόρθωση της ΝΔ.

Με την ήττα των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Την προώθηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και με γενναίες πολιτικές δίκαιης διανομής να εξασφαλιστεί η μείωση των Ανισοτήτων και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Με την αναμέτρηση σε ότι καθηλώνει την χώρα στο χθες, με πολιτικές ανατροπών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

«Ήδη ταράξαμε τα νερά! Δημιουργούμε το νέο που θα αλλάξει τους συσχετισμούς, ξεβολέψαμε τους εταίρους του μικρού και μίζερου δικομματισμού. Συνεχίζουμε αταλάντευτα, στέλνοντας παντού το μήνυμα της Ενότητας, της Διεύρυνσης, της Ανανέωσης, το μήνυμα της νίκης στις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, είπε ότι επιμένει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα. «Και μάλιστα να ζητά και τον λόγο από όσους επιμένουν στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα, τα ελληνικά νοικοκυριά, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θέλω όμως να σταθώ και να απαντήσω σε 2 ερωτήματα», είπε.

1ον Με τις πολιτικές του κ. Τσίπρα η χώρα οδηγείται σε «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια;

2ον Με αυτές τις πολιτικές οδηγούμαστε σε έξοδο από την κρίση;

«Δυστυχώς με τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα, την ώρα που εικονικά θα λέμε «αντίο στο Μνημόνιο», στην πραγματικότητα αυτό θα είναι για πολλά χρόνια εγκατεστημένο στην χώρα μας. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε κρίσιμα σημεία της συμφωνίας τότε θα καθορίζει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών μας», τόνισε.

Για το δεύτερο ερώτημα που έθεσε, τόνισε: «Όχι δεν μπορούμε να μιλάμε για ΄΄έξοδο από την κρίση΄΄, με συνθήκες μιας αναιμικής ανάπτυξης, οι στόχοι της οποίας συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω και με την φτώχεια να απειλεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού μας.

Σκεφθείτε ότι για τα έτη 2015-2017 η προβλεπόμενη ανάπτυξη πριν την Κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου, θα έφθανε αθροιστικά πάνω από το 9% του ΑΕΠ και τώρα συζητάμε για 1 ή 1,2%.Έξοδος από την κρίση και συνθήκες φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης δεν συμβαδίζουν».

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση