HomeΕΛΛΑΔΑΚαταδίκη για το «Κωσταλέξι» στο Πήλιο

Καταδίκη για το «Κωσταλέξι» στο Πήλιο

Η 80χρονη άσιτη, άνυδρη και με μώλωπες εξέπνευσε στο νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχος για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 73χρονος κάτοικος Πηλίου. Ο 73χρονος δικάστηκε για την υπόθεση «Κωσταλέξι» με 80χρονη σε χωριό του Πηλίου.

Το απερίγραπτο δράμα της άτυχης ηλικιωμένης συγκλόνισε τη Μαγνησία και το πανελλήνιο, όταν τον Ιανουάριο του 2017 μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, άσιτη, άνυδρη και με μώλωπες, και τελικά εξέπνευσε εκεί, όπως γράφει το taxydromos.gr.

Ο γαμπρός της την «άρπαξε» από το σπίτι της και την εγκατέστησε σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση με ένα κρεβάτι από τσιμεντόλιθα αδιαφορώντας για τη σωστή διαβίωσή της, παρ’ όλου που γνώριζε ότι ήταν ενδεχόμενο να προκληθεί κίνδυνος για την υγεία της, αφού ήταν αδύνατο ο ίδιος να μεριμνήσει για τη συντήρηση της ηλικιωμένης.

Ο 73χρονος καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε η ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας τον έκρινε ένοχο. Κάνοντας την πρότασή του στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας είπε ότι ο κατηγορούμενος ανέλαβε να φροντίζει τη γυναίκα παρά τη θέλησή της, ενώ δεν ήταν σε θέση. Υπογράμμισε ότι δεν συνεργάστηκε με την κοινωνική λειτουργό που επιτηρούσε την ηλικιωμένη και συνέτασσε τις εκθέσεις για τις συνθήκες διαβίωσής της.

Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος, απολογούμενος απέρριψε κάθε αποδιδόμενη πράξη και ισχυρίστηκε ο ίδιος μεριμνούσε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της γυναίκας, για το φαγητό και την τροφή της, και τόνισε ότι η κοινωνική λειτουργός τον συκοφάντησε, και ότι όσα ισχυρίστηκε ήταν ψεύδη.

Νωρίτερα, εξεταζόμενη ως μάρτυρας, η κοινωνική λειτουργός αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ηλικιωμένης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση