HomeΚΟΣΜΟΣΠεκίνο: Μονόδρομος ο διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά

Πεκίνο: Μονόδρομος ο διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά

Μήνυμα στις δύο χώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσω του διαλόγου θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους οι Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ, οι οποίες εμπλέκονται άμεσα στο πυρηνικό ζήτημα της χερσονήσου, διεμήνυσε το Πεκίνο.

«Η Κίνα ανέκαθεν θεωρούσε ότι το πυρηνικό θέμα της κορεατικής χερσονήσου είναι ουσιαστικά ένα ζήτημα ασφαλείας και η ουσία του είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», δήλωσε σήμερα ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το σχόλιο του Γκενγκ αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι έστειλε μήνυμα στην αμερικανική πλευρά πως η Βόρεια Κορέα είναι ανοικτή σε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Ο Γκενγκ δήλωσε ότι η Κίνα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα είναι θετική στο να καταβάλουν προσπάθειες κι άλλες πλευρές, περιλαμβανομένης και της Ρωσίας, προκειμένου να επανεκκινήσει ο διάλογος και οι διαβουλεύσεις για το πυρηνικό ζήτημα της κορεατικής χερσονήσου το συντομότερο δυνατόν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση