HomeHL-WorldΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις πυρκαγιές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις πυρκαγιές

Κίνδυνος διάδοσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Οι συνθήκες επιδεινώνονται καθημερινά, καθώς μια νέα εστία έχει προστεθεί. Περίπου 200.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους, ενώ 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη να σβήσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται σε τέσσερα μέτωπα. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί στα νότια της πολιτείας.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός όσων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σχεδόν τετραπλασιάστηκε την Πέμπτη, καθώς μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε βόρεια του Σαν Ντιέγκο. Μέχρι στιγμής, έχει αναφερθεί ένας θάνατος μιας γυναίκας, που εντοπίστηκε σε καμένη περιοχή στην επαρχία Βεντούρα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο θάνατός της συνδέεται με την πυρκαγιά, καθώς έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σε επαφή με τις αρχές της Καλιφόρνια βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει όποια βοήθεια χρειάζεται.

Οι αρχές έχουν εκδώσει μοβ συναγερμό -το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού- για τον κίνδυνο διάδοσης της πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έχει ακυρώσει όλα τα μαθήματα κυρίως για λόγους ασφαλείας, αφού βρίσκεται μακριά από την επικίνδυνη περιοχή. Επίσης, το ένα τέταρτο των σχολείων του Λος Άντζελες παραμένει κλειστό.

Την ίδια ώρα, στο Μπελ Αιρ, πυροσβέστες απομάκρυναν έργα τέχνης από τις πολυτελείς κατοικίες, καθώς στην περιοχή ζουν πολλοί διάσημοι, όπως η Μπιγιόνσε. Ζημιές έπαθε και η περιουσία του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση