HomeHL-CultureΕγκαινιάζεται η δημοτική πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός»

Εγκαινιάζεται η δημοτική πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός»

Την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια μεγάλη έκθεση έργων του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού, ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 5 μ. μ., η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο.

Στις 6 μεγάλες αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά 148 πίνακες του Μπότη Θαλασσινού, μεταξύ των οποίων πολλά πορτρέτα, νεκρές φύσεις, φωτοκυλινδρικά, κ.α., οι οποίοι και αποτελούν τμήμα της μεγάλης δωρεάς που έκανε ο καλλιτέχνης στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις ανέφερε: «Ήρθε η μεγάλη ώρα! Ο Δήμος μας γίνεται ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας μας που αποκτά ιδιόκτητη πινακοθήκη και ταυτόχρονα, αποδίδει τη δέουσα τιμή σε έναν πολύ μεγάλο συντοπίτη μας καλλιτέχνη, με καταγωγή από την Τύλισο, τον αείμνηστο Μπότη Θαλασσινό. Όπως έχω πει ξανά, πρόκειται για έναν χώρο – κόσμημα όχι μόνο για τον Δήμο μας, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη. Ένα πολιτιστικό διαμάντι, το οποίο και αποτελεί σημαντικό «όπλο» του Μαλεβιζίου στον τομέα του πολιτισμού, δίνει άλλη ώθηση στις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλλουμε και σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου που όλο αυτό το διάστημα δουλεύουν ακατάπαυστα για την Πινακοθήκη μας, όπως επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον επιμελητή της έκθεσης του Μπότη Θαλασσινού και προσωπικό μου φίλο Κώστα Δολαψάκη, ο οποίος αφιλοκερδώς στάθηκε δίπλα μας και κατάφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση