HomeHL-PsilaΜήπως δεν ήταν … οικολόγοι;

Μήπως δεν ήταν … οικολόγοι;

Καταστράφηκαν μπλε κάδοι στα χθεσινά επεισόδια στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Ηράκλειο με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ήταν και κάδοι απορριμμάτων.

Στο στόχαστρο των πρωταγωνιστών των επεισοδίων βρέθηκαν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης που έγιναν παρανάλωμα του πυρός στο πέρασμά τους, κάνοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής να τρέχουν και να μην φτάνουν στην κυριολεξία.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, στον επίσημο απολογισμό των ζημιών μετρήθηκαν πέντε μπλε κάδοι κατεστραμμένοι, οι οποίοι περισυνέλησαν το πρωί από συνεργεία καθαριότητας και αντικαταστάθηκαν άμεσα.

«Το κόστος των επεισοδίων ήταν αμιγώς επιχειρησιακό για την Υπηρεσία Καθαριότητας» μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης «επειδή έπρεπε να αντικατασταθούν, όπως και έγινε στη διάρκεια της ημέρας».

Είχαμε όμως και οικονομικό κόστος; Όπως προκύπτει, όχι, δεδομένου ότι οι ειδικοί κάδοι της ανακύκλωσης προσφέρονται δωρεάν στους δήμους από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Έτσι, το Ηράκλειο ζήτησε άλλους πέντε κάδους για να αναπληρώσει τους καμένους…

Φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση