HomeΕΛΛΑΔΑΕπεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ κατά των ΜΑΤ στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ κατά των ΜΑΤ στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Στο κέντρο της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματιοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων που γίνονται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η μια πορεία συλλογικοτήτων, κομμάτων της Αριστεράς και μελών φοιτητικών συλλόγων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε επί της οδού Εγνατία και μέσω της Διοικητηρίου θα φτάσει σε λίγη ώρα από τώρα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών που ακολουθούσε σε μικρή απόσταση, αποκόπηκε και συνέχισε προς την οδό Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια, μέσω της Ερμού, κινήθηκε προς τη Βενιζέλου.

Λίγο πριν τη Βενιζέλου, οι συμμετέχοντες στη δεύτερη πορεία πέταξαν φωτοβολίδα σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο Καπάνι, ενώ στη συνέχεια πέταξαν κροτίδα και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία.

Η πορεία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου συνεχίζεται προς την Καμάρα.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας των αντιξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία κατέληξε στην Καμάρα, περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ.

Πριν από λίγο, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται παραταγμένες μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε βροχή από βόμβες μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε, κάνοντας χρήση χημικών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση