HomeΕΛΛΑΔΑΕξανάγκαζε 17χρονη σε πορνεία και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για μαστροπεία

Εξανάγκαζε 17χρονη σε πορνεία και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για μαστροπεία

Της υποσχέθηκαν νόμιμη και αξιοπρεπή εργασία και την έφεραν στην Ελλάδα το 2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ποινή δώδεκα χρόνων και 65.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου μια 25χρονη Ρουμάνα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας και της μαστροπείας, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, εις βάρος μιας ανήλικης συμπατριώτισσάς της. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Πάτρα από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, όταν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν την 25χρονη, υποδυόμενοι τους  «πελάτες».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, η 25χρονη Ρουμάνα εξανάγκαζε βιαίως μια 17χρονη ομοεθνή της να εκδίδεται έναντι αμοιβής σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, κοντά στην Πλατεία Μαρούδα, προσποριζόμενη η ίδια και ο σύζυγός της, αλλά και ο σύζυγος της ανήλικης, σημαντικό οικονομικό όφελος. Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, όταν σύμφωνα με τη δικογραφία, η 17χρονη πείστηκε από τον σύζυγό της, τον σύζυγο της 25χρονης, αλλά και την ίδια, να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς της υποσχέθηκαν νόμιμη και αξιοπρεπή εργασία και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Όμως, η δουλειά στα φανάρια της Πάτρας τις πρώτες ημέρες μετατράπηκε σε εξαναγκασμό σε πορνεία έναντι αμοιβής, μέσα σε ένα παλιό βαγόνι στο κέντρο της Πάτρας, ειδικά διαμορφωμένο με κλινοσκεπάσματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην κατάθεση της 17χρονης, συνουσιαζόταν με δώδεκα άνδρες κατά μ.ό. τη μέρα, χωρίς να έχει λόγο επί της αμοιβής, την οποία «κανόνιζε» η 25χρονη, ενώ της είχαν πάρει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τη χτυπούσαν για να της στερήσουν τη δυνατότητα διαφυγής.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση τον περασμένο Φεβρουάριο, από την έρευνα της Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι η 17χρονη προέβη σε ασελγείς πράξεις με 3-4 άνδρες την ημέρα για περίπου μία εβδομάδα. Οι αστυνομικοί προσέγγισαν την 25χρονη υποδυόμενοι τους πελάτες και χρησιμοποιώντας προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, και στη συνέχεια τη συνέλαβαν, ενώ εντόπισαν και το διαβατήριο της 17χρονης στην τσάντα της 25χρονης.

Η 25χρονη Ρουμάνα αρνήθηκε την ενοχή της ενώπιον της έδρας, τονίζοντας ότι είχε πέσει θύμα βίας από τον άνδρα της, επειδή δεν έβγαζε αρκετά χρήματα στα φανάρια και ότι αυτός ουσιαστικά την είχε «μυήσει» στην πορνεία. Επίσης, είπε ότι όλα τα χρήματα τα έπαιρνε ο σύζυγός της και τα έστελνε στον πατέρα του στη Ρουμανία, όπως και ο σύζυγός της 17χρονης, ενώ αρνήθηκε ότι χτυπούσε την ανήλικη ομοεθνή της παρότι λογομαχούσαν έντονα.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή της 25χρονης χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, λέγοντας ότι πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση σωματεμπορίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Τσουκαλάς, ανέφερε ενώπιον των δικαστών ότι η 25χρονη είναι θύμα σε αυτήν την ιστορία και ότι θα ήταν άδικο να φορτωθεί στο 100% την ευθύνη και τις ποινικές συνέπειες, ενώ είναι άλλοι οι πραγματικοί ένοχοι, επισημαίνοντας ότι η κατηγορούμενη ζούσε διαρκώς υπό καθεστώς φόβου και έντονων πιέσεων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» της Πάτρας: «Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι αντί της επαπειλούμενης συνολικής ποινής των είκοσι ετών κάθειρξης, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή δώδεκα ετών. Η κατηγορούμενη θα ασκήσει έφεση».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση