HomeHL-GreeceΑφησαν βρέφος στα σκαλιά σχολείου!

Αφησαν βρέφος στα σκαλιά σχολείου!

Το βρήκε μια δασκάλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ έπαθε μία δασκάλα σε σχολείο στα βόρεια προάστια, όταν βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, η δασκάλα πηγαίνει κάθε μέρα πρώτη στο σχολείο των βορείων προαστίων για να το ξεκλειδώσει, με αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες να βρει στην είσοδό του ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος μόλις μερικών ημερών.

Για το περιστατικό μίλησε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Σοφία Κωνσταντέλια, στην ΕΡΤ, αναφέροντας πως «δεν γνωρίζει αν υπήρχε άλλη σύνδεση, δηλαδή αν η μητέρα γνώριζε το σχολείο και ήξερε πως το παιδί θα έβρισκε καλή φροντίδα, αλλά πράγματι βρήκε πολύ καλή φροντίδα εκεί».

Το σχολείο φρόντισε το βρέφος και ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ το μωράκι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο, όπου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, εξετάζοντας τις κάμερες γειτονικών κτιρίων, προκειμένου να εντοπίσει τους γονείς του.

Όπως είπε η κυρία Κωνσταντέλια, αν και δεν έχει μειωθεί δυστυχώς ο ρυθμός που εγκαταλείπονται βρέφη από τους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που αυτά παραμένουν σε νοσοκομεία ή μαιευτήρια και πηγαίνουν σε πιστοποιημένη ειδοποιημένη οικογένεια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση