HomeΕΛΛΑΔΑΚαμίνης: «Αλλοπρόσαλλη» η πολιτική τής κυβέρνησης στο προσφυγικό

Καμίνης: «Αλλοπρόσαλλη» η πολιτική τής κυβέρνησης στο προσφυγικό

Δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αλλοπρόσαλλη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την πολιτική τής κυβέρνησης στο προσφυγικό, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα φορείς και κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτή η «αλλοπρόσαλλη» πολιτική της κυβέρνησης, «σε συνδυασμό με την αδυναμία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και άλλα νησιά». Και οι συνθήκες «που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και τείνουν να προσλάβουν μόνιμη μορφή, ούτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων ανταποκρίνονται, ούτε τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της ζωής των κατοίκων τους εξασφαλίζουν» τόνισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει κατά προτεραιότητα στις συζητήσεις που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, την «απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες». Επίσης, «να προχωρήσει αμέσως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού».

Τέλος, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «πρέπει να συμβάλει, όπως εξ’ αρχής έχω επισημάνει, στην ισόρροπη κατανομή της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Η Αθήνα, με το παράδειγμά της, έχει δείξει τον δρόμο».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση