HomeHL-HealthΟι τροφές που βοηθούν να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα

Οι τροφές που βοηθούν να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα

Τέσσερα πράγματα που μπορούμε να καταναλώσουμε και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του και την εύκολη μετάδοση των ιών σε κλειστούς κυρίως χώρους.

Αυτό που πρέπει να φροντίζουμε είναι να έχουμε ένα γερό ανοσοποιητικό που θα μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Ακόμη και αν έρθουμε αντιμέτωποι με ένα κρυολόγημα, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και να το ξεπεράσουμε πιο εύκολα με σωστή διατροφή. Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο να καταπολεμήσουμε πιο γρήγορα το κρυολόγημα.

Δείτε παρακάτω…

1. Εσπεριδοειδή

Η βιταμίνη C που υπάρχει σε αφθονία στα εσπεριδοειδή, είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος κατά 23%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών. Ανασκόπηση 21 μελετών διαπίστωσε ότι 1-8 γραμμάρια βιταμίνης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά. Θα τη βρείτε σε όλα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια κλπ.), τις κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο, τις γλυκοπατάτες και τις ντομάτες.

2. Πιπερόριζα

Το τζίντερ περιέχει χημικές ουσίες που καταπολεμούν τους ρινοϊούς, την πιο κοινή οικογένεια ιών που προκαλούν κρυολόγημα, αλλά και ουσίες που καταστέλλουν τον βήχα.

3. Μέλι

‘Ίσως μια από τις πιο γνωστές τροφές κατά του κρυολογήματος. Οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων από ιούς, βακτήρια και μύκητες.

4. Γιαούρτι

Έχει βρεθεί ότι χάρη στα βακτήρια που περιέχει, μπλοκάρει την αναπαραγωγή των ιών που εισβάλλουν στο σώμα κάποιου που αρρωσταίνει. Προτιμήστε γιαούρτι χωρίς πρόσθετα που δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση