HomeHL-GreeceΨάχνουν τον Σέρβο «Ιβάν» με την Porsche για τα 135 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Ψάχνουν τον Σέρβο «Ιβάν» με την Porsche για τα 135 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Σύχναζε στα πιο χλιδάτα μαγαζιά των νοτίων προαστίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας μυστηριώδης Σέρβος με το ψευδώνυμο «Ιβάν» ο οποίος κυκλοφορούσε με Porsche και συστηνόταν ως επιχειρηματίας από την Ελβετία βρίσκεται στο στόχαστρο της Αστυνομίας για τα 136 κιλά της καθαρής κοκαΐνης που βρέθηκε στο διαμέρισμα της Βάρκιζας, όπως συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας με το όνομα «Μάρτιν».

Τα 136 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα, όπου διέμενε ένας 33χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως γράφει το «Έθνος», ο δεύτερος που αναζητείται και ακούει στο ψευδώνυμο «Ιβάν» είναι 35 ετών και φέρεται να μίσθωσε το διαμέρισμα στην Βάρκιζα για λογαριασμό του συλληφθέντα «Μαρτίν», ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα γι αυτό τον σκοπό πριν περίπου τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δυο εμπλεκόμενοι Σέρβοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό τα 15 εκατ. ευρώ.

Οι δύο άνδρες που σύχναζαν στα πιο χλιδάτα μαγαζιά των νοτίων προαστίων εκτιμάται ότι έφτασαν πριν 20 μέρες στην Αθήνα.

Η σύλληψη του 33χρονου, με το όνομα «Μάρτιν», έγινε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε πολυτελές διαμέρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, ο δράστης είχε κρύψει συνολικά 136 κιλά κοκαΐνης, σε 124 ξεχωριστές συσκευασίες.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι όποιοι, μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών, σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση