HomeHL-Economy«Πολυτέλεια» οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα με… 0,99% του ΑΕΠ

«Πολυτέλεια» οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα με… 0,99% του ΑΕΠ

Τα στοιχεία δημοσιεύει η Eurostat

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ως προς τις επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, αφού μόλις το 0,99% του ΑΕΠ διατίθεται για τον σκοπό αυτό όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 2,03% και ο στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ορίζοντα το 2020 είναι στο 3%.

Στην Ελλάδα διατέθηκαν κεφάλαια ύψους 1,73 δισ. ευρώ στους συγκεκριμένους τομείς το περασμένο έτος όταν μία δεκαετία πιο πριν το αντίστοιχο ποσό διαμορφωνόταν στο 1,22 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία δημοσιεύει η Eurostat, και σύμφωνα με τα αυτά, τo 2016 τα κράτη μέλη της Ε.Ε. διέθεσαν συνολικά πάνω από 300 δισ. ευρώ στους τομείς της Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D), νούμερο που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό διείσδυσης στο 2,03% του συνολικού ΑΕΠ.

Μία δεκαετία νωρίτερα, το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό για την Έρευνα και Ανάπτυξη με σκοπό τη βελτίωση όλων των φάσεων λειτουργίας σε επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς έφθανε το 1,76% στην Ε.Ε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση