Μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τις ελληνικές Αρχές, οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέδωσαν μια ανακοίνωση, δηλώνοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για τη συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας και πως οι ελληνικές Αρχές θα κληθούν να νομοθετήσουν τα συμφωνηθέντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των θεσμών

«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) με τις ελληνικές Αρχές, σχετικά με το πακέτο μέτρων του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Αυτό θα παρουσιαστεί στην Ευρωομάδα την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ελληνικές Αρχές σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τις προαπαιτούμενες δράσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Τη περασμένη Παρασκευή, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε προαναγγείλει την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας, λέγοντας πως οι ελληνικές Αρχές θα κληθούν να εφαρμόσουν ένα μεγάλο πακέτο μέτρων, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Ιανουάριο και εκταμίευση των Φεβρουάριο.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση