HomeHL-SportsΞάνθη ΠΑΟΚ 0-3

Ξάνθη ΠΑΟΚ 0-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν σίφουνας πέρασε το Σάββατο από τα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, επιβλήθηκε με 3-0 σκορ της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και πέτυχε το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν στο 25′ με το αυτογκόλ του Ντε Λούκας, οκτώ λεπτά αργότερα ο Μακ έκανε το 2-0 για την ομάδα του, με τον Κρέσπο να βάζει στο 65′ το κερασάκι στην τούρτα για τους Θεσσαλονικείς.

Στα Πηγάδια της Ξάνθης ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του φετινό ξεκίνημα σε εκτός έδρας τουλάχιστον παιχνίδι και έδειξε ότι θα υπερβάλει εαυτόν για τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τις επισκέψεις στα καρέ του Ζίφκοβιτς και στο 25′ ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.

Από φάουλ που κέρδισε ο Λημνιός και εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, ο Ντε Λούκας έκανε άστοχη απόκρουση και με την στραβοκλωτσιά που έκανε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του εστίας, για να κάνει έτσι το 0-1 ο ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα και στο 28′ δυνατό φάουλ του Μεχία, αποκρούστηκε αρχικά από τον Πασχαλάκη, με την μπάλα να χτυπά ακολούθως στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και αναζήτησε το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 33΄με τον Μακ, ο οποίος από σέντρα του Λημνιού σούταρε, και αφού πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ζίφκοβιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πατάει καλύτερα και στο β’ ημίχρονο και κατάφερε να ανεβάσει  κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 62ο λεπτό, με κεφαλιά του Κρέσπο από κόρνερ του Βιεϊρίνια.

Μετά το τρίτο γκολ ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και μολονότι η Ξάνθη με κάθε τρόπο επιχείρησε να βρει διέξοδο στην εστία των φιλοξενούμενων κατάφερε να κρατήσει το 3-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: 
Κασάντο, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Κάνιας, Λημνιός

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο (81′ Φασίδης), Λισγάρας, Ντε Λούκας (52′ Μελιόπουλος), Μεχία, Κίκε (54′ Ορφανίδης), Συλά, Γέντρισεκ, Κασάντο.

ΠΑΟΚ: 
Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (70′ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (11′ Μακ), Πέλκας, Λημνιός, Κουλούρης, Κάνιας (74′ Μαουρίτσιο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση