HomeHL-9Σβήνουν τη μια φωτιά …. ανάβει άλλη – Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Σβήνουν τη μια φωτιά …. ανάβει άλλη – Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κέρη και Σκινέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδεικνύεται η σημερινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την Κρήτη, καθώς οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στο νησί ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Το μεσημέρι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν αντιμέτωπες με δύο φωτιές σε Ηράκλειο και Χανιά. Αρχικά, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη θέση «Λαγγός» στον Σκινέ του Δήμου Πλατανιά κινητοποιώντας συνολικά 18 πυροσβέστες που έσπευσαν στο πύρινο μέτωπο με 8 οχήματα. Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και μια δεύτερη φωτιά έθετε σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Το δεύτερο πύρινο «μέτωπο» ξέσπασε κοντά στο δάσος της Κέρης στο Ηράκλειο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, με δέκα πυροσβέστες να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες.

Νωρίς το απόγευμα οι δύο πυρκαγιές είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο μια τρίτη φωτιά σήμανε και πάλι συναγερμό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση «Ξηρολιά» στο Ηράκλειο και αυτήν την ώρα στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 8 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 4 πυροσβεστικά οχήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση