HomeΕΛΛΑΔΑΕγκρίθηκε ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ για 725 απολυμένους από σούπερ μάρκετ και εταιρείες λιανικής

Εγκρίθηκε ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ για 725 απολυμένους από σούπερ μάρκετ και εταιρείες λιανικής

Μετά από εισήγηση του Γιώργου Κύρτσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Eκθεση της Επιτροπής Προϋπολογισμών για τους 725 πρώην εργαζομένους σε εννέα εταιρείες ειδών λιανικής και σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, οι οποίοι θα λάβουν ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια ύψους 2.949.150 ευρώ.

«Η οικονομική ενίσχυση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) και θα χρηματοδοτήσει μέτρα για την επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των απολυμένων, την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς και μέτρα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος, αρμόδιος εισηγητής για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Οι απολυμένοι απασχολούνταν στις εξής επιχειρήσεις: Ηλεκτρονική Αθηνών (και Σαραφίδης), Dixons South-East Europe AEBE, Αδελφοί Βερόπουλοι, ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ, ΝΟΤOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΤΗΝΗ ΧΟΝΤΟΣ ΑΕΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, PET CITY AEBE, MEDIA SATURN.

Η ενίσχυση του ΕΤΠ θα καλύψει το 60% του συνολικού κόστους στήριξης των απολυμένων, εκ των οποίων το 85,2% είναι ηλικίας άνω των 55 ετών, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αναζήτηση μιας νέας θέσης εργασίας, σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Το ετήσιο ανώτατο όριο χρηματοδότησης από το ταμείο ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κύρτσος, «ως διαρκής εισηγητής για το ΕΛΚ, έχει επιτύχει από το 2014 μέχρι σήμερα την έγκριση μιας σειράς εκθέσεων που αφορούν στην κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση υπέρ της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

– οικονομική βοήθεια ύψους 5.046.000 ευρώ υπέρ της Ελλάδας για τους 928 απολυθέντες πρώην εργαζομένους δημοσιογράφους και τεχνικούς στην περιοχή της Αττικής (Αttica Broadcasting)

– οικονομική βοήθεια ποσού 6.096.000 ευρώ για 508 εργαζομένους που απολύθηκαν από τη Nutriart ΑΒΕΕ (πρώην Κατσέλης) και μεταξύ αυτών 25 προμηθευτές και παραγωγούς

– οικονομική βοήθεια ύψους 6.468.000 ευρώ στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τους 557 πρώην εργαζομένους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα» στην αναζήτηση νέας εργασίας

– οικονομική βοήθεια ύψους 7,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τους 761 πρώην εργαζομένους των Sprider Stores

– οικονομική βοήθεια ύψους 6, 44 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τους 600 πρώην εργαζομένους της εταιρίας «Οδυσσεύς Φωκάς» και 500 νέους άνεργους κάτω των 30 ετών που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό».

Τέλος υπογραμμίζει, ότι «λόγω της άμεσης οικονομικής βοήθειας που παρέχει το ΕΤΠ οι ελληνικές αρχές και οι φορείς υλοποίησης θα πρέπει να κινητοποιούνται γρήγορα και άμεσα προκειμένου να αυξήσουν τις δυνατότητες ανεύρεσης εργασίας για τους πρώην εργαζομένους και να βοηθούν με οργανωμένες και ολοκληρωμένες δράσεις τους δικαιούχους».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση