Για τις 11 Δεκεμβρίου διακόπηκε η πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό του 2012 στον Προφήτη Ηλία. Η ακροαματική διαδικασία έφτασε σήμερα σε κρίσιμο σημείο, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, ο 57χρονος κρεοπώλης και ο αδελφός του απολογήθηκαν ενώπιον της έδρας για τις πράξεις τους, ο μεν πρώτος για τις δολοφονίες του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη και ο δεύτερος για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πατέρα του ενός θύματος Γιάννη Ξυδάκη.

Για μια ακόμη φορά η δίκη διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε κλίμα έντασης, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν πολλές φορές στη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως ο 57χρονος κρεοπώλης, ως βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των δύο συγχωριανών του.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν περισσότερο από δύο ώρες, με το κλίμα να φορτίζεται αρκετά συχνά στη διάρκειά τους και στη συνέχεια η διαδικασία διακόπηκε για τις 11 Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση