HomeHL-9Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ρύθμιση των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΥΑΗ

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ρύθμιση των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΥΑΗ

Μετά από τροπολογία του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλεπόταν στο νόμο 4488/17 και με την οποία ρυθμίζεται η αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, που προέρχονται από συναφθέντα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατά τα έτη 1993-1996 μέσω του ελληνικού δημοσίου. Η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και είχε γίνει δεκτή από την Υπουργό Εργασίας, αποτελώντας πλέον το άρθρο 120 του ν. 4488/17.

Οι εν λόγω οφειλές ληξιπρόθεσμες ή μη, απαλλάσσονται πλήρως από κάθε είδους φόρους, πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς στις προηγούμενες ρυθμίσεις είχε προβλεφθεί σχετικό επιτόκιο για την εξόφλησή τους.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αφού υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, έλαβε σήμερα και την τελική υπογραφή της Υφυπουργού Οικονομικών κας Παπανάτσιου και αναμένεται σύντομα να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Η ρύθμιση αυτή θα βοηθήσει αφενός την είσπραξη από το ελληνικό δημόσιο οφειλών που χρονίζουν και αφετέρου την διευκόλυνση της ΔΕΥΑΗ για την τακτοποίηση των οφειλών της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση