HomeΕΛΛΑΔΑΚριτική από τον Ολλανδό πρέσβη για τις εγκαταστάσεις των προσφύγων

Κριτική από τον Ολλανδό πρέσβη για τις εγκαταστάσεις των προσφύγων

«Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν στα νησιά το χειμώνα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική για τις καθυστερήσεις σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν τις χειμερινές εγκαταστάσεις για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα άσκησε ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα Κασπάρ Βέλντκαμπ.

Ο Ολλανδός διπλωμάτης τόνισε ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμες και οι αρχές να είναι προετοιμασμένες για την αύξηση στις αφίξεις από την Τουρκία. «Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν μετά να σπεύδουμε για ανθρωπιστική βοήθεια στα νησιά. Πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις» είπε ο κ. Βέλντκαμπ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να μην αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ εύθραστη για να γίνει κάτι τέτοιο».

Εμφανίστηκε, επίσης, σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα στα αεροδρόμια Μονάχου και Φρανκφούρτης αναμένεται να αναπτυχθούν οι τέσσερις Έλληνες αστυνομικοί ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των Ελλήνων ταξιδιωτών που φτάνουν στη Γερμανία μετά την «καραντίνα» των Γερμανικών αρχών λόγω του φόβου ότι μέσω Ελλάδας θα φτάσουν στη χώρα παράτυποι και παράνομοι μετανάστες και πιθανώς τρομοκράτες.

Γερμανική πηγή είχε δηλώσει στο protothema.gr ότι η απόφασή της επιβολής «καραντίνας» στους Έλληνες πολίτες, ήταν κάτι που δεν το επιθυμούσε ούτε καν η Γερμανία και μάλιστα οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν να το αποφύγουν. «Γνωρίζουμε ότι ο χώρος Σένγκεν, η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, είναι μια τεράστια κατάκτηση. Μακάρι να μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτούς τους ελέγχους…».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση