HomeHL-GreeceΤο Μαξίμου ρίχνει τους τόνους στη σκανδαλολογία

Το Μαξίμου ρίχνει τους τόνους στη σκανδαλολογία

Σε πρώτο πλάνο η συζήτηση για την οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης στο γαϊτανάκι της σκανδαλολογίας και να μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας επιχειρεί από σήμερα η κυβέρνηση.

Ζητούμενο για τους κυβερνητικούς, είναι να αφήσουν πίσω τους τον «λασποπόλεμο» και να απαξιώσουν πλήρως την υπόθεση που σηκώνει ψηλά εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία, για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ενώ κοινός τόπος στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου, είναι ότι χρειάζεται στροφή σε θετικές ειδήσεις.

Συν τοις άλλοις, τα μηνύματα που παίρνουν από πολλά κομματικά στελέχη είναι προς αυτή την κατεύθυνση. «Πρέπει να φύγουμε από τη σκανδαλολογία και να περάσουμε στην οικονομία», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι τώρα πρέπει να εστιάσουν σε ζητήματα που αφορούν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.  Ενώ άλλες πηγές, δε διστάζουν να μιλήσουν για «τοξική ατζέντα» που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Το βάρος σε έξοδο από την κρίση και μέρισμα

Το βασικό επιχείρημα που θα επαναφέρει η κυβέρνηση είναι ότι θα είναι αυτή που οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση. Και θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει διανομή του κοινωνικού μερίσματος επιμένοντας στη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας που έγινε για δεύτερη φορά φέτος.

Περίοπτη θέση δε, έχουν και οι πολύ καλές  επιδόσεις αναφορικά με την ανταλλαγή αγοράς ομολόγων που έκλεισε χθες- όπως λένε- «με μεγάλη επιτυχία».

 «Σημαία» τα θέματα της φοροδιαφυγής

Το ενδιαφέρον , τέλος, είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει προεξοφλήσει ότι η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι σκληρή και το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε προανήγγειλε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη φοροδιαφυγή και -υπό την μπαγκέτα του ίδιου- συντηρούνται και οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και υποδαυλίζεται ακόμα περισσότερο το κλίμα πόλωσης. Ενώ στόχος της κυβέρνησης παραμένει πάντα το να «χτυπάει» την αντιπολίτευση και δη την αξιωματική σε ζητήματα διαφάνειας, διαπλοκής και φοροδιαφυγής. Βάζοντας στο κάδρο για άλλη μια φορά την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη αλλά – όπως λέει το Μαξίμου- και τις επιχειρηματικές της σχέσεις με επίδοξο μεσάζοντα κ. Σφακιανάκη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση