HomeHL-CultureGrammy: Ο Jay Z σαρώνει στις υποψηφιότητες

Grammy: Ο Jay Z σαρώνει στις υποψηφιότητες

Στροφή των βραβείων προς το χιπ χοπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον ρυθμό της χιπ χοπ κινούνται φέτος τα βραβεία Grammy, που «αγκάλιασαν» αυτό το είδος μουσικής έπειτα από χρόνια, ενώ ο Jay Z σαρώνει τις υποψηφιότητες.

Συνολικά διεκδικεί 8 βραβεία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ενώ ακολουθούν ο Κέντρικ Λαμάρ με 7 υποψηφιότητες. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Jay Z θα έχει μια καλή ευκαιρία να ξεπεράσει το… οικογενειακό ρεκόρ.

Εκείνος έως τώρα έχει βραβευθεί με 21 Grammy, ενώ η σύζυγός του, Beyonce, έχει 22 τέτοια βραβεία στη συλλογή της.

Πέρα από τους ράπερ, ο Μπρούνο Μαρς διεκδικεί 6 βραβεία, με τρεις υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες. Από τη λίστα των διεκδικητών δεν μπορούσε να λείπει το τραγούδι που κυριάρχησε φέτος, το «Despacito» το Λουίς Φόνσι και Ντάντι Γιάνκι, που είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τον δίσκο και το τραγούδι της χρονιάς.

Αντίθετα, αν και η Τέιλορ Σουίφτ έβγαλε τον δίσκο της χρονιάς -το «Reputation» πούλησε 1,2 εκατ. αντίτυπα στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του- δεν διεκδικεί το αντίστοιχο βραβείο. Και αυτό γιατί το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου και ήταν αργά για να μπει στη λίστα των διεκδικητών.

Πάντως, το όνομά της εμφανίζεται στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων, ως στιχουργός του τραγουδιού κάντρι «Better Man» του συγκροτήματος «Little Big Town» και ως συνερμηνεύτρια στο πλευρό του Ζάιν Μάλικ του «I Don’t Wanna Live Forever».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση