HomeΕΛΛΑΔΑΦίλης: Αδύνατο να πουλάμε όπλα σε χώρες που σκοτώνουν αμάχους

Φίλης: Αδύνατο να πουλάμε όπλα σε χώρες που σκοτώνουν αμάχους

Τι ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και σημείωσε αναφορικά με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία «χθές η συζήτηση στη Βουλή περιορίστηκε στις καταγγελίες της ΝΔ και αφορά μόνο την πώληση των όπλων και κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει σκάνδαλο αλλά σκανδαλολογία. Η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με ντοκουμέντα και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπράττει εγκλήματα σε βάρχος αμάχων. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πωλήσει όπλα στην Σαουδική Αραβία. Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις υπήρχε άγνοια αλλά σήμερα όλοι μας ξέρουμε και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σήμερα στην επιτροπή για τους εξοπλισμούς έγινε αποδεκτό ομόφωνα από την Επιτροπή η πρόταση για ακύρωση της πώλησης όπλων».

Σε ερώτηση για το εάν η συμφωνία χρεώνεται πολιτικά σε κάποιους ο κ. Φίλης σημείωσε: «κανείς δεν βγάζει την ουρά του απ’ έξω από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Όλοι τα έχουν ψηφίσει. Πιθανόν κι εγώ να ψήφιζα υπέρ πριν τα γεγονότα. Να πουλήσει αλλού η χώρα μας τα όπλα και όχι εκεί που σκοτώνουν αμάχους. Τα όπλα τα χρειάζονται οι χώρες όχι για να σκοτώνουν αμάχους αλλά για να στήσουν το οπλοστάσιό τους. Το δικό μας δόγμα είναι η αποτροπή επίθεσης. Το να πουλάμε όπλα σε χώρες με επιθετικό δόγμα είναι έξω από τα δεδομένα της χώρας μας».

Τέλος σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ακόμη προβληματισμός από την πλευρά του για την συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ ο κ. Φίλης σημείωσε «είναι μία επιλογή εκλογικής συνεργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2015. Συνεχίζεται, θέλουμε πολιτική σταθερότητα, είμαστε μία ανάσα από την έξοδο της χώρας από την λιτότητα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Προφανώς όταν βγούμε στις αγορές και υπάρξουν νέοι συσχετισμοί μετά από εκλογές τότε θα συζητήσουμε σε άλλη βάση. Όλη η ιστορία της σκανδαλολογίας αποσκοπεί όχι στην αλήθεια αλλά στο να χτιστεί κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση