HomeHL-9Πρωτοποριακή επέμβαση σε θύμα τροχαίου στο ΠΑΓΝΗ

Πρωτοποριακή επέμβαση σε θύμα τροχαίου στο ΠΑΓΝΗ

Αποκαταστάθηκε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία εξειδικευμένη ιατρική επέμβαση – που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη – προχώρησαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ στον 23χρονο άνδρα που τραυματίστηκε μετά από τροχαίο στη Μεσαρά.

«Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αφορούσε την ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσμεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής στον 23χρονο άνδρα, θύματος σοβαρού τροχαίου», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Τασσόπουλος ο 23χρονος είχε χτυπήσει κι έπρεπε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στο αίμα γι’ αυτό και μπήκε ένα μόσχευμα στην θωρακική αορτή.

«Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την εξειδικευμένη ενδαγγειακή ομάδα του ΠαΓΝΗ, με επικεφαλείς τον Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας, κ. Δημήτριο Τσέτη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Χρήστο Ιωάννου με την υποστήριξη του προσωπικού της ΜΕΘ ενηλίκων υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εντατικής Ιατρικής, κου Δημητρίου Γεωργόπουλου, της Αναισθησιολογικής Κλινικής, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ παράλληλα τονίζεται ότι η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτούσε ανοιχτό χειρουργείο γι’ αυτό και ο ασθενής δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικών και θωρακικών κακώσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση