HomeHL-9Στην τελική ευθεία η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Στην τελική ευθεία η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Δρακόντεια για μια ακόμη φορά τα μέτρα ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης συνεχίζεται σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τον φόβο αντεκδικήσεων, η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία το καλοκαίρι του 2012.

Η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται για την υπόθεση που συντάραξε την Κρήτη με τον βασικό κατηγορούμενο και τον αδελφό του να κάθονται για μια ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα καταλήξει στην απόφασή του εντός της εβδομάδας, στη διάρκεια ακροαματικών διαδικασιών όπου αναμένεται να κορυφωθεί η ένταση ανάμεσα στις αντίδικες πλευρές, τις οικογένειες των δύο θυμάτων και του κρεοπώλη που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου με την προβολή βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η συνομιλία ενός μάρτυρα με τον κατηγορούμενο. Το βίντεο προβλήθηκε δεδομένου ότι μολονότι ο εν λόγω μάρτυρας είχε διαταχθεί να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία δεν εμφανίστηκε ποτέ επικαλούμενος φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα.

Στην τελευταία δικάσιμο οι τόνοι ανέβηκαν με την κατάθεση του γιου του κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ανήλικος το 2012 και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο αιματηρό επεισόδιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση