HomeHL-9Η εμπλοκή της … Κρήτης στην πώληση του οπλισμού στη Σαουδική Αραβία

Η εμπλοκή της … Κρήτης στην πώληση του οπλισμού στη Σαουδική Αραβία

Tι είπε ο πρωθυπουργός για τον Τζ. Σφακιανάκη από το Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην κατηγορία ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, με τον οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση τη συμφωνία, ήταν μεσάζοντας και όχι εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης, παράπεμψε τον κ.Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων στα απόρρητα, ειδικού χειρισμού, τηλεγραφήματα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ (τα οποία δεν κατέθεσε στα πρακτικά λόγω απορρήτου, αλλά διευκρίνισε ότι μπορούν να τα διαβάσουν οι πρόεδροι των κομμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών). Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, από την επικοινωνία αυτή καταρρίπτεται το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριαντ είχε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών πως ο κ.Παπαδόπουλος δεν ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών τα οποία επικαλέστηκε ο κ.Τσίπρας, προκύπτει ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης του κ.Παπαδόπουλου ως επίσημου εκπροσώπου της σαουδαραβικής κυβέρνησης, έστειλε τηλεγράφημα στον υπουργό Εξωτερικών που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας, η οποία εφέρετο να έχει παραστεί στο υπουργικό συμβούλιο της αραβικής χώρας και η οποία εκτιμούσε πως πρέπει να έρθει ο ίδιος ο υπουργός στην Αθήνα για να διαβουλευθεί, προκειμένου να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα την αγορά του υλικού.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριαντ να κατονομάσει την πηγή του -και ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πλην των υπουργών ουδείς τρίτος παρίσταται στα υπουργικά συμβούλια της χώρας του. «Και φαντάζεστε ότι η πηγή ήταν κάποιος Σαουδάραβας, υπουργός, πρίγκηπας, έστω πριγκηπόπουλο. Η πηγή ήταν ο κ. Τζον Σφακιανάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης!» αποκάλυψε ο κ.Τσίπρας.

«Άλλος ενδιάμεσος! Που στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει μία τιμή καλύτερη για τη σαουδαραβική πλευρά. Στη χειρότερη περίπτωση, τι να φανταστώ εγώ; Το ποιος είναι αυτός, να το βρείτε εσείς. Εγώ το μόνο που βρήκα είναι ότι υπήρξε σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 επί Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να είναι εντιμότατος, αλλά δεν είναι η σαουδαραβική πλευρά όπως ισχυριστήκατε, είναι ενδιάμεσος κι αυτός», συνέχισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα.

«Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.

https://www.youtube.com/watch?v=WiqyjzbCzYo

Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στον πρωθυπουργό και διέψευσε ότι ο Τζον Στεφανάκης ήταν σύμβουλός του:

papakonstantinou-sfakianakhs

Δείτε το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ για την ομιλία Τσίπρα:

georgiadhs-sfakianakhs

Στη συνέχεια στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον μυστηριώδη κ. Σφακιανάκη από την Κρήτη απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μας πείτε επιτέλους ποιος είναι αυτός ο κ. Σφακιανάκης, ο μεσάζων. Θα το μάθουμε, είναι σίγουρο, πείτε μας όμως κι εσείς ποιος είναι αυτός ο κύριος».

iefimerida.gr  

Διαφήμιση
Διαφήμιση