HomeΚΡΗΤΗΤην ημέρα της Εθνικής Αντίστασης τίμησε ο δήμος Πλατανιά

Την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης τίμησε ο δήμος Πλατανιά

Με κατάθεση στεφάνων στα Παλαιά Ρούματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καθιερωμένη ημέρα μνήμης για την Εθνική Αντίσταση εορτάστηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στα Παλαιά Ρούματα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιών Ρουμάτων και τοπικούς φορείς.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης  κ. Κουτρούλης Ευστράτιος, ο οποίος αναφέρθηκε  στα ιστορικά γεγονότα της εποχής καθώς και της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης στα Παλαιά Ρούματα, αλλά και στο Δήμο Πλατανιά ευρύτερα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος  Γιάννης Μαλανδράκης,  μεταξύ των άλλων ανέφερε «..τιμούμε αυτούς που  αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, πολέμησαν και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για υψηλά ιδανικά, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι στον κατακτητή…», καθώς και ότι «…είναι πολύ σημαντικό οι νεώτερες γενιές να μαθαίνουν για την εποποιία  της Εθνικής Αντίστασης  , που  τα μηνύματα της είναι επίκαιρα ακόμα και στις μέρες μας..»,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  κατά την ολοκλήρωση του σύντομου χαιρετισμού του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση