HomeHL-CultureΕπιτυχημένες οι εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια του Μουσείου Φυσική Ιστορίας

Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια του Μουσείου Φυσική Ιστορίας

Ικανοποίηση στους διοργανωτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης διοργάνωσε με επιτυχία δύο εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 Χρόνων της Έκθεσης του Μουσείου στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στον Κόλπο Δερματά.

Το πρωί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στελέχη του Μουσείου υποδέχθηκαν το κοινό του Ηρακλείου σε μια παρουσίαση  ιστορικής ανασκόπησης αυτών των 10 Χρόνων με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Μωυσή Μυλωνά, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ο κ. Μυλωνάς παρουσίασε ντοκουμέντα και φωτογραφίες από τις πρώιμες προσπάθειες δημιουργίας μιας έκθεσης φυσικής ιστορίας στο Ηράκλειο, αλλά και από τις αποστολές των επιστημόνων του Μουσείου σε διάφορα μέρη της ανατολικής Μεσογείου, προκειμένου να συλλέξουν επιστημονικό υλικό για τη συλλογή του Μουσείου. Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς: «Τα 10 χρόνια βρίσκουν την έκθεση να έχει ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο που ήταν σημαντικός διότι την κατοχύρωσε και έδειξε πόσα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες, στην πόλη και στη συνέχεια ευελπιστούμε ότι η καινούρια έκθεση – αυτή που διαμορφώνεται τώρα, θα διαμορφώσει έναν χώρο που θα είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

mouseio-fysikhs-istorias3

Ακολούθησαν ομιλίες για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και κατάρτιση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την εμπειρία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου, την οπτική των επισκεπτών και των εργαζόμενων της Έκθεσης, από την ομάδα που στελεχώνει την έκθεση του Μουσείου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Διευθύντρια της Έκθεσης Λένα Μπορμπουδάκη που αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του Μουσείου: «Μια έκθεση που δημιουργήθηκε από μια σπουδαία ομάδα επιστημόνων και διοικητικών εργαζόμενων. Μια έκθεση η αξία της οποίας αναδεικνύεται από την υπέροχη ομάδα των Μουσειοπαιδαγωγών και όλων των εργαζόμενων του εκθεσιακού χώρου, σπουδαίοι συνεργάτες που ξέρουν να σέβονται τον επισκέπτη. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης διότι η ανάπλαση του ΜΦΙΚ θα προσδώσει νέα δυναμική τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

mouseio-fysikhs-istorias7

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Βουλευτής Ηρακλείου, Φασουλάκης Κωνσταντίνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Λαμπρινός Βασίλης, Δήμαρχος Ηρακλείου, Τσακαλίδης Παναγιώτης, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελευθέριος Ζούρος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Αεράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ. Παράλληλα με τις ομιλίες, στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου οι μικροί φίλοι του Μουσείου έφτιαξαν κατασκευές, έπαιξαν, και ζωγράφισαν υπό την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ.

Το βράδυ του Σαββάτου ακολούθησε και δεύτερη εκδήλωση στον χώρο της Έκθεσης του Μουσείου. Για πρώτη φορά στην αίθουσα του 3ου ορόφου φιλοξενήθηκε μια μουσική βραδιά με μουσικές από το ρεμπέτικο και έντεχνο ρεπερτόριο. Οι μουσικοί Δ. Βασμαρής (μπουζούκι-τραγούδι), Σωτήρης Αλεξάκης (κιθάρα-τραγούδι), Στέφανος Κουρουπάκης (μπάσο – τραγούδι) μαζί με τον Γιάννη Χαρκούτση στα κρουστά και την έκτακτη συμμετοχή της Ζωής Λιαντράκη, μουσειοπαιδαγωγού στο Μουσείο, πρόσφεραν μια ατμοσφαιρική βραδιά με πολύ κέφι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

mouseio-fysiks-istorias

Οι εκδηλώσεις του Μουσείου για τα 10 Χρόνια της Έκθεσης συνεχίζονται. Αυτή την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ακολουθεί άλλη μια μουσική βραδιά με το σχήμα «ΙΑΜΑ» του Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση