HomeΕΛΛΑΔΑΕπιχείρηση για εκκένωσης κατάληψης στα Εξάρχεια

Επιχείρηση για εκκένωσης κατάληψης στα Εξάρχεια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - Προσαγωγές στην Ασφάλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου 74.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ γίνεται έρευνα στον χώρο της κατάληψης για δακτυλικά αποτυπώματα.

Στην επιχείρηση που διενεργείται στην κατάληψη ΓΚΑΡΕ συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν προσαχθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τον εντοπισμό στοιχείων που ίσως συνδέουν τα άτομα που ήταν στην συγκεκριμένη κατάληψη με άλλες ενέργειες, όπως την κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγα 24ωρα πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί αντιασφυξιογόνες μάσκες μέσα στον χώρο της κατάληψης ΓΚΑΡΕ.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 20 Οκτωβρίου 2016 από την Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ) με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης.

Μέλη της ΑΣΜΠΑ καλούν στη ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση για τους προσαχθέντες με σύνθημα «η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση