HomeΚΟΣΜΟΣ«Οι περιφερειακές εκλογές θα επικυρώσουν τη βούληση των Καταλανών για ανεξαρτησία»

«Οι περιφερειακές εκλογές θα επικυρώσουν τη βούληση των Καταλανών για ανεξαρτησία»

Το μήνυμα του Πουτζδεμόν από το Βέλγιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη βούληση των Καταλανών να ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος θα επικυρώσουν οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», δήλωσε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πουτζδεμόν άρχισε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, όπου έχει βρει καταφύγιο. Μετέβη μαζί με τέσσερις από τους πρώην υπουργούς του στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου είναι ελεύθερος υπό όρους. Η βελγική Δικαιοσύνη εξετάζει αυτή τη στιγμή το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Ισπανία.

«Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίες μας, αυτές οι οποίες θα γράψουν το χρονικό του αιώνα», δήλωσε ο Πουτζδεμόν. Καταφέρθηκε εναντίον της έλλειψης ενότητας μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και συμμετέχουν χωριστά στις εκλογές. «Είναι η στιγμή της Καταλονίας, όχι των πολιτικών κομμάτων. Είναι η στιγμή της ενότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ψηφοδέλτιο του Πουτζδεμόν «Μαζί για την Καταλονία» περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του, του PDeCAT, και ορισμένους ανεξάρτητους.

Το Λαϊκό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, επέκρινε ζωηρά αυτή την πρώτη πολιτική ομιλία του Πουτζδεμόν στο Βέλγιο, η οποία ήταν μια «σουρεαλιστική» στιγμή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφύσικο, τίποτε πιο σουρεαλιστικό, τίποτε πιο παράδοξο», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Ο Πουτζδεμόν έγινε ένα πρόσωπο γκροτέσκο. Δεν ζει στις Βρυξέλλες, κρύβεται εκεί», ήταν τα επιθετικά λόγια του Πονς.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση