HomeHL-GreeceΚεντροαριστερά: Σε θέση μάχης για τη συζήτηση για τα όπλα στη Σαουδικής Αραβία

Κεντροαριστερά: Σε θέση μάχης για τη συζήτηση για τα όπλα στη Σαουδικής Αραβία

Ευρεία σύσκεψη το Σάββατο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους ρυθμούς της μάχης στη Βουλή, τη Δευτέρα, για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία αλλά και της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, κινείται η κεντροαριστερά.

Το Σάββατο, στη Χαρ. Τρικούπη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών της ΔΗΣΥ αλλά και του Ποταμιού. Στη σύσκεψη αναμένεται να καθοριστεί η κοινή στάση των δύο κομμάτων κατά τη συζήτηση αλλά και ενδεχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Όπως αναφέρουν επιτελικά στελέχη της ΔΗΣΥ, το θέμα έχει πολλές σκοτεινές πλευρές και ο στόχος είναι να αναδειχθούν όλες.

Μια πρώτη συζήτηση για το θέμα έκανε την Παρασκευή, η κυρία Γεννηματά με τον κ. Θεοχαρόπουλο η επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, εγκαινίασε επισήμως ένα κύκλο συναντήσεων με τους επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων της ΔΗΣΥ αλλά και συνηποψηφίους της. Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα είχαν προηγηθεί και τηλεφωνικές συζητήσεις. Η κυρία Γεννηματά είναι σε συνεχή επαφή με τον Σταύρο Θεοδωράκη με τον οποίο θα συναντηθούν την Τρίτη. Την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Γιώργο Καμίνη και την Παρασκευή με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Συνάντηση, θα υπάρξει και με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η κυρία Γεννηματά στοχεύει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρξει ένας κοινά συμφωνημένος οδικός χάρτης για το συνέδριο και να έχουν ανακοινωθεί τα όργανα που θα έχουν την ευθύνη για την διεξαγωγή του αλλά και την χάραξη της πολιτικής γραμμής του νέου φορέα. Η κυρία Γεννηματά σκοπεύει να προχωρήσει στη σύσταση μιας πολιτικής γραμματείας και μιας οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση