HomeHL-9Παυλόπουλος από Σητεία: Η Ελευθερία είναι αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή

Παυλόπουλος από Σητεία: Η Ελευθερία είναι αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή

Ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος όπου και παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης στη Σητεία, της πολιούχο της πόλης. Τον κ. Παυλόπουλο συνοδεύει ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Αρχικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον καθεδρικό ναό της Αγίας Αικατερίνης για την επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας.

«Η εμβληματική Ιστορία της Σητείας, ανά τους αιώνες, μας διδάσκει την αξία της Αντίστασης εναντίον κάθε εισβολέα ή κατακτητή, άρα την αξία της Ελευθερίας, την οποία εκπέμπει άλλωστε ολόκληρη η Κρήτη» επισήμανε σε δήλωσή του ο Προκόπης Παυλόπουλος, και τόνισε:

«Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, τους Έλληνες, δοθέντος ότι -όπως πολλές φορές έχω επισημάνει- η Ελευθερία είναι αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή: Μόνον Ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας, ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει».

Μετά την λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ο κ. Παυλόπουλος κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της Σητείας για την πραγματοποίηση μιας συμβολικής τελετής στη διάρκεια της οποίας φύτεψε μια ελιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου έχει αναρτηθεί και αναμνηστική πλακέτα.

Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου είναι το Δημοτικό Μέγαρο, όπου στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής αναγορεύεται σε επίτιμο Δημότη Σητείας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, διαδοχικά στο ΤΕΙ της πόλης και κατόπιν στη Μονή Τοπλού.

Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Θεόδωρος Πατεράκης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του πρώτου Πολίτη της χώρας σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου θα ολοκληρωθεί στις 15:30 το μεσημέρι οπότε και θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Β. Κορνάρος» για την Αθήνα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση