HomeΚΡΗΤΗΈνταση στη δίκη για τη δολοφονία του 20χρονου Γαλαζούλα που οδήγησε σε βεντέτα

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 20χρονου Γαλαζούλα που οδήγησε σε βεντέτα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή Θεοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη. Κατηγορούμενος για την δολοφονία είναι ένας 23χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στην δικαστική αίθουσα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς η όλη υπόθεση έχει χαρακτηριστικά βεντέτας.

Και αυτό διότι, ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, Παναγιώτης Γαλαζούλας κατηγορείται ότι μετά τη δολοφονία του γιού του, σκότωσε τον Ιούλιο του 2017 τον 59χρονο πατέρα του κατηγορουμένου μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο συνοδεία σιχυρής αστυνομικής δύναμης και κατέθεσε για τη δολοφονία του γιου του. Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο ήταν δρακόντεια και είναι χαρακτηριστικό ότι ο 59χρονος καθ´όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ στη δικαστική αίθουσα δεν βρίσκονταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου του.

Με την έναρξη της δίκης ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Θ. Γαλαζούλα αρνήθηκε μέσω του συνηγόρου του τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχοπαθητικό πρόβλημα και ότι είναι τοξικομανής.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον επικεφαλής της φρουράς να απομακρύνει τον κατηγορούμενο από την αίθουσα για να προσέλθει στην ο πολιτικώς ενάγων πατέρας του θύματος προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ξανά στη δικαστική αίθουσα μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα του Θ. Γαλαζούλα και την αποχώρησή του από το δικαστήριο, φορώντας και εκείνος αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η κατάθεση του πατέρα

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως λίγο πριν ο γιος του φύγει από τη ζωή βρίσκονταν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. «Ήταν πολύ κοινωνικό παιδί, είχε πολλούς φίλους. Ήταν πολύ αγαπητός» τόνισε ο 59χρονος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ώρες που ακολούθησαν μετά την εξαφάνισή του γιου του, όταν ο ίδιος και η σύζυγος του άρχισαν να τηλεφωνούν σε γνωστούς και φίλους του χωρίς όμως κάποιος να απαντά στα τηλεφωνήματά τους.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν ο γιος σας έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Δεν το γνώριζα αλλά το διαπίστωσα τον Φεβρουάριο, τότε που έφυγε από το σπίτι. Όταν είδα κάποια πράγματα στο σπίτι του είπα πρόσεχε τι κάνεις; Του είπα απομονώσου και εκείνος μου απάντησε: «Εγώ για τους φίλους μου θα βγω από το μπαλκόνι». Τότε του είπα αν είναι να βγαίνεις από το μπαλκόνι να δεις τους φίλους σου, να φύγεις από την πόρτα. Ένας από φίλους του ήταν κι αυτός (σ.σ εννοεί τον κατηγορούμενο). Για αυτόν το φίλο του θα έβγαινε από το μπαλκόνι. Ήξερα όλους τους φίλους του με τους οποίους επικοινωνούσε. Έναν μόνο δεν ήξερα. Αυτόν….

Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως έμαθε για το όσα ακολούθησαν από τον κουμπάρο του. «Με πήρε ο κουμπάρος μου τηλέφωνο. Επι λέξη μου είπε είναι άσχημα τα πράγματα. Βρέθηκε. Αυτό μου είπε. Πήγα στο σημείο που βρέθηκε ο γιος μου την ίδια στιγμή» τόνισε ο 59χρονος και συνέχισε: «Τον χώρο τον θυμάμαι εκατοστό προς εκατοστό. Τον είχε ρίξει στο χαντάκι. Η μεγάλη κηλίδα του αίματος είναι στη μέση του χωματόδρομου. Σταματάει και μετά είναι στο χαντάκι. Δεν πήγε μόνος του. Κάποιοι τον σήκωσαν από εκεί. Κάποιοι του ρίξαν τη χαριστική βολή εκεί που βρέθηκε».

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη – εμφανώς ταραγμένος – πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιού του είχε πάει και στην κηδεία του και ότι πέταγε λουλούδια στον τάφο του.

«Ο Ριτζάκης (σ.σ. ο κατηγορούμενος) ήταν μεγαλύτερος, είχε αμάξι, από ότι φαίνεται τον πήγαινε σε κάποια ραντεβού. Σε αυτό το τελευταίο ραντεβού μου είπαν οι φίλοι του γιου μου ότι ήθελε να κάνει μια τελευταία δουλειά. Δεν έλεγε ποτέ στους φίλους του που πήγαινε και τι έκανε. Για να τους προφυλάσσει όπως λένε οι ίδιοι» ανέφερε ο 59χρονος και συνέχισε: «Και αυτό το φίδι το ύπουλο, αυτός ο άνανδρος του έστησε την παγίδα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Τον σκύλεψε το νεκρό. Αφού τον δολοφόνησε, αφού του έδωσε τη χαριστική βολή τον σκύλεψε. »

Ακόμη, ο 59χρονος ανέφερε πως είχε τυφλή εμπιστοσύνη στο γιο του: «Πήγε εθελοντής στο στρατό ενώ είχε περάσει στο πανεπιστήμιο. Δεν έκανε χρήση της τριτεκνίας για να κάνει μειωμένη θητεία. Ήμουν υπερήφανος για αυτό το παιδί. Ήξερε από την Γ´Λυκείου τι ήθελε να σπουδάσει. Ήταν συνειδητοποιημένο παιδί και γι αυτό ήμουν υπερήφανος. Πήγε να κάνει τη θητεία του να φύγει η υποχρέωση και μετά να τελειώσει το πανεπιστήμιο».

Όπως επισήμανε ο πατέρας του 20χρονου, ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι ο γιος του είχε σχέση με ναρκωτικά όταν τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία. «Του είπα τι είναι αυτά τα πράγματα, υπάρχουν κορίτσια στο σπίτι, πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε τους φίλους σου, απομακρύνσου. Του τα έλεγα σε έντονο ύφος. Μετά έφυγε από το σπίτι και δεν ξανά μιλήσαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου του ο πατέρας του θύματος ανέφερε: «Από ότι φαίνεται δεν ήταν η πρώτη φορά που κουβαλούσε όπλα μαζί του. Είχε ένα μικρό οπλοστάσιο στο σπίτι του. Δεν τον συναναστρέφονταν οι κολλητοί του Θοδωρη».

«Μου φέρανε το παιδί μου σε ένα λευκό φέρετρο»

Η μητέρα του άτυχου Θοδωρή, Καλλιόπη Χαριτίδου, προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει φορώντας μια μαύρη μπλούζα στην οποία υπήρχαν αποτυπωμένες οι εξής φράσεις: «ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ, ΕΤΩΝ 19, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 8-5-16, ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΟ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΤΗΝΟΣ». Στη μπλούζα της υπήρχε και η φωτογραφία του γιου του όταν ήταν στρατιώτης.

Στην κατάθεσή της η κυρία Χαριτίδου ανέφερε πως δεν γνώριζε για την εμπλοκή του γιου της με ναρκωτικά. «Μακάρι να το ξέραμε. Θα είχαμε λάβει αλλά μέτρα. Είναι το παράπονο μου από την παρέα του γιατί δεν ήρθε κάνεις να μας πει» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι η ληστεία είναι το κίνητρο. Τον θεωρούσε φίλο του (σ.σ. τον κατηγορούμενο) ο οποίος όπως φαίνεται τον πρόδωσε. Για ποιον λόγο πήγαν δεν ξέρω. Αυτός που τον σκότωσε αυτός ξέρει. Αφού είχε σκοτώσει το παιδί μου ανέβασε στο Facebook ανάρτηση που έγραφε «Φίλε που είσαι;». Υπάρχει χειρότερη προσβολή από το να έρθει στην κηδεία του παιδιού μου που μου τον εφεραν σε ένα άσπρο φέρετρο. Πανούργος ήταν ήθελε να καλύψει τα ίχνη του…».

Η μητέρα του 20χρονου δεν άντεξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της και ξέσπασε: «Δε με νοιάζει τι του πήρε, δεν είχε δικαίωμα να σκοτώσει το παιδί μου. Σκότωσε εμένα τον πατέρα του τα αδέλφια του τους παππούδες το νονό του που τον βρήκε νεκρό. Να τον χαίρεστε. Δεν σας εύχομαι ποτέ να έρθετε στη δικιά μου τη θέση να θάψετε το παιδί σας» είπε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση