HomeΚΟΣΜΟΣΛαβρόφ: Οι ΗΠΑ προβοκάρουν την Βόρειο Κορέα

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ προβοκάρουν την Βόρειο Κορέα

Μετά τις συνομιλίες με τον Ιάπωνα ομόλογο του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ουάσιγκτον προβοκάρει την Πιονγιάνγκ, παρότι η Βόρεια Κορέα τους τελευταίους δύο μήνες δεν πραγματοποίησε ούτε πυραυλικές, ούτε πυρηνικές δοκιμές, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το περάς των συνομιλιών που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογο του Τάρο Κόνο.

«Προκαλεί μεγάλη ανησυχία το ότι τους τελευταίους δύο μήνες, η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποίησε ούτε δοκιμές, ούτε εκτόξευσε πυραύλους. Η Ουάσιγκτον λες και δεν χαίρεται γι αυτό και προσπαθεί να κάνει κάτι που θα ενοχλούσε και θα προβόκαρε την Πιονγιάνγκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι «στα μέσα Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν χωρίς προειδοποίηση μη προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια (των ΗΠΑ απο κοινού με τη Ν.Κορέα), ενώ εντελώς πρόσφατα ανακοινώθηκε ο νέος κατάλογος με τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας και προσέθεσε: «Λες και περιμένουν να αποτύχουν για μια ακόμη φορά, οπότε θα μπορέσουν να ασχοληθούν με στρατιωτικές επιλογές».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση με την Βόρειο Κορέα, θα έχει καταστροφικές συνέπειες και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί οι ανθρώπινες απώλειες μπορούν να φθάσουν το ένα εκατομμύριο νεκρούς μόνο την πρώτη μέρα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση