HomeΚΟΣΜΟΣΗ Ρωσία θα περιορίσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία

Η Ρωσία θα περιορίσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία

Αυτός είναι ο στόχος μέχρι το τέλος του έτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον περιορισμό της παρουσίας του επί συριακών εδαφών σκοπεύει να προχωρήσει ο ρωσικός στρατός, διότι «σύντομα θα έχει πετύχει τους στόχους του», επισήμανε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ

«Φυσικά, θα υπάρξει απόφαση από τον διοικητή και η ομάδα (που δρα στη Συρία) θα μειωθεί», δήλωσε ο ρώσος στρατηγός, απαντώντας στο ερώτημα αν η Ρωσία σκοπεύει να περιορίσει την παρουσία της στη Συρία ως το τέλος του έτους. «Όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τις αποστολές, τις στρατιωτικές μας αποστολές. Δεν μένουν πολλά να επιτευχθούν», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γκερασίμοφ πρόσθεσε ότι «σημαντικός» αριθμός Ρώσων στρατιωτών θα αποχωρήσει από τη Συρία, αν και δεν ξεκαθάρισε αν αυτό θα συμβεί φέτος ή την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, κάποιες μονάδες του ρωσικού στρατού θα παραμείνουν στις θέσεις τους ακόμη και αφού η Μόσχα μειώσει τις χερσαίες και εναέριες επιχειρήσεις της στη Συρία.

«Θα παραμείνουν στη θέση τους το Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Πλευρών, οι στρατιωτικές μας βάσεις (στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ) και πολλές απαραίτητες υποδομές», εξήγησε ο στρατηγός.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση